Данас почиње Кампања уређивања референци – #1Lib1Ref

Данас је на Википедији почела Кампања уређивања референци – #1Lib1Ref.

 

#1Lib1Ref (1 библиотекар, 1 референца) је глобална кампања која се организује на Википедији и која позива сваког библиотекара да учествује у пројекту побољшавајући поузданост чланака на Википедији додавањем референци, односно извора написаних података и трајаће до 5. фебруара 2024. године

Кампања је глобалног карактера и спроводи се у бројним земљама широм свијета у склопу прославе рођендана Википедије на енглеском језику. Циљ ове кампање је мотивисање библиотекара у давању свог професионалног доприноса највећој енциклопедији у људској историји. Уношењем референци и извора чинимо Википедију поузданом, а саме податке у њој лако проверљивим. Кампања почиње 15. јануара и траје до 5. фебруара, а подржана је од стране Библиотеке Википедије и у бројним Викимедијиним огранцима широм свијета.

Викимедијина заједница Републике Српске, заједно са Викимедијом Србије и Универзитетском библиотеком Светозар Марковић и ове године узима учешће у глобалној кампањи у жељи да и ове године, као претходне три остваримо најбољи резултат у такмичењу на глобалном нивоу!

Све додатне информације о начину учествовања, правилима и наградама можете пронаћи на званичној страници Кампање уређивања на Википедији.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.