Други свјетски рат… 75 година касније

„Срећни ли су народи који имају досадну историју.”

(Монтескје)

Данас је званично почела акција Викимедијине заједнице Републике Српске посвећена обиљежавању 75 година од завршетка Другог свјетског рата – Други свјетски рат…75 година касније. 

На иницијативу Викимедијине заједнице Републике Српске покренут је пројекат Други свјетски рат…75 година касније, посвећен обиљежавању 75 година од завршетка Другог свјетског рата. Пројекат се одвија на локалном и на међународном нивоу – у сарадњи са локалним ГЛАМ институцијама и Викимедијиним организацијама и уредницима Википедије из других земаља.

Основна идеја пројекта је да мјесец септембар 2020. године симболично буде посвећен обиљежавању 75 година од завршетка Другог свјетског рата од стране Викимедијиних организација и активнох појединаца низом различитих активности – такмичења, уређивачких маратона и слично. Поред тога, добродошле су акције и сарадња са ГЛАМ институцијама које су ризница информација и историјске грађе.

Циљ пројекта је да се кроз обогаћивање Викимедијиних пројеката квалитетним садржајима који су у вези са Другим свјетским ратом пошаље снажна порука – да се никада не понови.

Локални партнери:

  • ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске
  • Музеј Старе Херцеговине, Фоча
  • ЈУ Народна библиотека „Др Љубо Михић” Љубиње
  • Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета”, Вишеград

Међународни организатори:

Званичне странице пројекта:

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.