Међународна сарадња

ВЗРС у Јерменији

Пета конференција Викимедијиних заједница из источне и средње Европе одржана је у градићу Дилиџану у Јерменији у периоду од 27. до 29. августа. Другу годину за редом, Викимедијина Заједница Републике Српске присуствовала је овом важном догађају, а њен представник је био Љубиша Маленица. Домаћин саме конференције била је Викимедија Јерменије, која је била и организатор догађаја. Конференција је била… опширније »

Завршена Викиманија 2016!

У периоду од 21. до 27.  јуна 2016. године, у месту Езино Ларио у Италији, одржана је 12.  Викиманија по реду, под називом Викиманија 2016 која је окупила Википедијанце из преко 60 земаља света. Сваке године, чланови Викмедијине заједнице из целог света се окупљају на једном месту да размене искуства, уче једни од других и дискутују… опширније »

Заједница Викимедије Републике Српске учествује у међународном такмичењу Викимедија ЦЕЕ прољеће 2016.

Викимедија ЦЕЕ прољеће 2016. (енгл. Wikimedia CEE Spring 2016) је назив међународног такмичења у писању чланака на Википедији  кроз сарадњу између различитих језичких верзија Википедије. Такмичење се реализује у организацији Викимедијанаца и Википедијанаца из централне и источне Европе. ЦЕЕ прољеће 2016. ће трајати од 21. марта до 31. маја 2016. године. Такмичење за циљ има побољшање сарадње између различитих… опширније »

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.