Википедија

Званично отворено велико фото-такмичење „Трагом душе 2016“!

У Републици Српској је 1. јула званично отворено велико фото-такмичење које носи назив „Трагом душе 2016.” и представља једно од највећих фотографских такмичења икада организованих у Републици Српској. Љубитељи фотографије ће у периоду од 1. јула до 31. августа моћи да пошаљу своје фотографије природних или непокретних културних добара Републике Српске и надмећу се за… опширније »

Завршена Викиманија 2016!

У периоду од 21. до 27.  јуна 2016. године, у месту Езино Ларио у Италији, одржана је 12.  Викиманија по реду, под називом Викиманија 2016 која је окупила Википедијанце из преко 60 земаља света. Сваке године, чланови Викмедијине заједнице из целог света се окупљају на једном месту да размене искуства, уче једни од других и дискутују… опширније »

Ови уредници су провели годину дана пишући чланак о Чарлију Чаплину на Википедији

„Рећи ћу вам нешто: кључно је имати страствен интерес за тему ако ћете већ да радите на чланку као што је овај.“ Прије стотину година филмови су били лишени синхронизованог тона – можда су пијаниста, или у већим кинима, оркестар, пратили радњу филма. Технологија звука на филму, гдје се звук уносио у траку одмах до… опширније »

Како су волонтери дошли у посјед процурелог „Панама досијеа”

Википедијини уредници приступили су акцији само 10 минута након објаве The Guardian-а, а наредни чланци су се постављали на сваких 2,5 минута од тог момента. У недељу 23. априла у 17 часова, The Guardian је објавио причу о великом открићу процурелих пореских докумената offshore компанија. Википедијин чланак постављен је 9 минута касније. За 6 сати… опширније »

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.