Почело такмичење Упознај Српску 2020

 Simple Wikipedia banner. Fleshgrinder. CC-BY-SA-3.0.
Simple Wikipedia banner. Fleshgrinder. CC-BY-SA-3.0.

Викимедијина заједница Републике Српске у периоду од 15. октобра до 15. новембра организује такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику под називом  „Упознај Српску 2020”.

Такмичење је тематски одређено и усмјерено ка стварању садржаја везаних за Републику Српску на Википедији, једном од највећих и најпосjећенијих сајтова данашњице. 

Основни циљ овог пројекта је повећање броја квалитетних чланака на Википедији о Републици Српској.

Такмичење је отворено за сваког регистрованог корисника. Да би настали чланци узели учешће у такмичењу, потребно је да буду написани у складу са Википедијиним правилима и смjерницама, енциклопедијским стилом и правилима самог такмичења. Садржај створен током такмичења ће се наћи пред стручним жиријем који ће оцјенити чланке. Три такмичара са највише бодова биће награђени вриједним наградама, и то: 

  1. мјесто — лаптоп;
  2. мјесто — таблет;
  3. мјесто — паметни телефон.

Упоредо са реализацијом пројектних активности у Републици Српској, међународни партнери – Викимедијина корисничка група Грчка, Викимедијина корисничка група ГЛАМ Македонија и Еду тим Хашемит универзитета ће организовати уређивачке радионице посвећене Републици Српској у својим земљама. Том приликом ће се креирати садржаји везани за Републику Српску на Википедији на грчком, македонском и арапском језику. 

Пројекат се реализује у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, a под покровитељством Задужбине Викимедија (Wikimedia Foundation).

Додатне информације:

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.