Почело велико фото-такмичење Трагом душе 2020

Прикупљање фотографија природних и непокретних културно-историјских добара
Републике Српске

 од 1. августа до 30. септембра 2020. године

 

Данас је званично отворен фото-конкурс Трагом душе 2020 који се спроводи у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске и који представља једно од највећих фото-­такмичења икада организованих на овим просторима.

Трагом душе 2020 је фотографско такмичење, тематски усмјерено ка прикупљању фотографија природних и непокретних културно-историјских добара Републике Српске. Током августа и септембра учесници ће имати прилику да пошаљу своје фотографије и надмећу се за вриједне награде.

Укупан наградни фонд износи 2.400,00 KM. Жири састављен од стручњака из релевантних области изабраће 20 најбољих ауторских фотографија у двије категорије (природна добра и непокретна културна добра) које ће јавности бити представљене у другој половини октобра 2020. године. Првих шест фотографија (по три из обе категорије) ће бити награђено новчаним наградама.

Циљ конкурса је подстицање учесника да својим фотографијама допринесу популаризацији природних и културних добара Републике Српске, као и унапријеђењу доступности ризнице културног и историјског насљеђа земље на интернету. Фотографије ће бити објављене на Викимедијиној остави, под условима слободне Creative Commons лиценце, чиме ће се придружити концепту отвореног и слободног знања.

Пројекат се реализује под покровитељством Задужбине Викимедије (Wikimedia Foundation).

Детаљне информације о самом пројекту и о начину учествовања доступне су на званичном сајту такмичења:

 

Додатне информације:

сајт: td.wikimedia.rs.ba
тел:+387(0)65/089­774
е-пошта:
tragom.duse@wikimedia.rs.ba
info@wikimedia.rs.ba

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.