Почиње ЦЕЕ прољеће 2024

Викимедија Србије и Викимедијина заједница Републике Српске на Википедији на српском језику организују јубиларно десето по реду такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака о земљама Средње и Источне Европе, као и разноврсним темама које су на одређен начин повезане са овим земљама (историја, музика, наука, спорт, економија и сл). Такмичење траје од 21. марта до 31. маја.


ЦЕЕ прољеће је међународно такмичење које организују Викимедијини огранци и заједнице из земаља Средње и Источне Европе. Једно је од најуспјешних такмичења у региону и традиционално почиње с првим даном прољећа, а завршава се посљедњег дана маја мјесеца.

Циљ овог такмичења јесте међусобно упознавање других култура, али и подстицање сарадње између огранака и заједница.

Све податке о самом такмичењу и правилима можете пронаћи на  званичној страници такмичења Википедије на српском језику.

ЦЕЕ прољеће ове године обиљежава свој јубилеј. Такмичење се организује по десети пут и тиме потврђује своју оправданост постојања, али и интересовање уредника за ову тему.  Поред тога што се кроз ово такмичење обогаћује садржај Википедије на српском језику, ствара се и прилика за остваривање сарадње са другим огранцима и заједницама које ће и међусобно да размјењују теме за писање о њиховим земљама”, каже Мирјана Петковић, члан организационог тима овог такмичења из Викимедијине заједнице Републике Српске.

Викимедијина заједница Републике Српске ће три најбоља уредника у такмичарском дијелу из Српске  наградити ваучерима за књиге, а о побједницима овог, као и претходних такмичења одлучиваће трочлани жири искусних уредника Википедије.

Позивамо све заинтересоване уреднике да дају свој допринос ширењу слободног знања и узму учешће у такмичењу или да, ван такмичарског дијела, напишу чланак о некој од земаља Централне и Источне Европе.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.