Проглашени побједници такмичења ЦЕЕ прољеће 2017

У периоду од 21. марта до 31. маја ове године, одржано је такмичење у писању и допуњивању чланака на Википедији о темема везаним за средњу и источну Европу, познато као ЦЕЕ прољеће.

Извор: Wikimedia Commons
Извор: Wikimedia Commons

ЦЕЕ прољеће је назив међународног такмичења у уређивању чланака које је резултат креативног размишљања волонтера на ЦЕЕ окупљању у Кијеву 2014. године. Циљ такмичења је побољшање сарадње између различитих језичких верзија на Википедији, као и омогућавање уређивачима из Републике Српске да сазнају више и повећају покривеност релевантних тема из држава учесница на Википедији на различитим језицима.

У такмичењу је учествовало 19 учесника. Написано је укупно 660 чланака. За прва три мјеста организатори су припремили пригодне награде.

Прво мјесто на такмичењу освојио је корисник Vux33,  друго корисник Konkvistador, a трећу позицију корисник PetarM. Награда за прво мјесто било је таблет (ACER Iconia Tab 10), за друго екстерни хард диск (Maxtor D3 3TB) и за треће блутут звучник (SONY SRS-X11). Поред прве три награде, такмичарима којима је припало четврто и пето мјесто, додјељена је књига “Европа између херојског и мрачаног доба” др Дариа Ђурића и екстерна батерија Coolpad Big Boy.

Организатори ЦЕЕ прољећа су Викимедијини огранци и Викимедијине заједнице које се налазе на простору средње и источне Европе. Као и прошле године, такмичење на Википедији на српском језику су организовале Викимедијина Заједница Републике Српске и Викимедија Србије, које су изабрале чланове жирија и објезбједиле награде такмичарима. Овогодишњи чланови жирија су били CarRadovan, M Todorovic и Wlodzimierz.

Викимедијанци Републике Српске су се захвалили свим учесницима такмичења на датом доприносу и Викимедији Србије на сарадњи током такмичења.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.