Вики амбасадор: Радна посјета у Бања Луци

Викимедијина заједница Републике Српске је протеклог викенда у Бања Луци организовала уређивачку радионицу. Радионица је реализована као дио сарадње са Меридиан Спортом у оквиру пројекта Вики амбасадор у Републици Српској 2022.

Учесници су имали прилику да се упознају са радом Викимедијине заједнице Републике Српске, пројектима Викимедије, али и са правилима и начином уређивања Википедије на српском језику. Поред уређивања постојећих и додавања нових чланака, учесници су додали садржај на Викимедијину оставу, које под слободном лиценцом могу да користе сви уредници.

Вики амбасадор у Републици Српској 2022 је ГЛАМ пројекат Викимедијине заједнице Републике Српске утемељен на сарадњи са образовним и ГЛАМ институцијама које се налазе на територији Републике Српске. Пројекат за циљ има обогаћивање Википедије недовољно заступљеним садржајима.

Овогодишњи партнери Викимедијине заједнице Републике Српске у пројекту су СПКД Просвјета ОО Вишеград, ЈУ Народна бибилотека „Др Љубо Михић” Љубиње и Меридиан Спорт, Бања Лука.
Пројекат се реализује до 30. априла 2022. године.

Званична страница пројекта:

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.