Википедијина андроид апликација проглашена за најбољу апликацију у 2015. години

Слика преузета са Google Play-а

Да ли сте преузели Википедијину андроид апликацију? Уколико нисте, одмах то учините! Гугл је предлаже као једну од двадесет најбољих апликација у 2015. години.

Неколико десетина милиона андроид корисника одавно је већ користи. Њих 453.047 дало је рецензију од који је 302.980 оцијенило апликацију чистом петицом.

Иза овог великог успјеха крије се мали, али професионални тим стручњака запослених у сектору за развој мобилних апликација Задужбине Викимедије. Њихов задатак је да помогну корисницима мобилних уређаја да лакше и забавније приступе слободном знању и ангажују се у његовом дијељењу. То није све! У складу са основним Викимедијиним правилом о слободи и отворености, ову апликацију можете бесплатно преузети и користити.

Током прошле године, апликација је добила неколико надоградњи. Прегледи повезаних Википедијиних чланака могу се извршити  без напуштања оригиналне странице. Опција Подијели чињеницу омогућиће Вам брзо и лако креирање фотографије са чињеницама сa Википедије које потом можете подијелити путем друштвених медија, е-поруке или текстуалних  порука. Такође, нове опције доносе побољшање у функционалности претраге  и сугестији за даље читање.

Једна од највећих новина у односу на претходне верзије је интеракција мапа. Захвањујући Викимедијином сервису мапа имате могућност да претражите своју околину или било које друго мјесто у свијету и сазнате многе информације. Зумирањем и одабиром пинова приступићете подацима, било да је ријеч о локалитету са вашег путовања или о вашем родном месту.

Из тима за развој апликација најављују велике планове за ову годину, с увјерењем да ће она наставити да буде у самом врху по квалитету и корисности.  До тада уживајте у некој од сљедећих апликација уз помоћ којих ће вам преко 35 милиона чланака на 290 језика бити на дохват прстију.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.