Wikimedia Start Republika Srpska 2018 у Источном Сарајеву – Обиљежен 17. рођендан Википедије и одржана друга конференција Викимедијине заједнице Републике Српске.

Јуче је у  Источном Сарајеву одржан скуп активности под називом Wikimedia Start Republika Srpska 2018, посвећен обиљежавању 17. рођендана Википедије и другој конференцији Викимедијине заједнице Републике Српске.

Учесници Wikimedia Start Republika Srpska 2018

Првог дана, програм Wikipedia Day отворен је са предавањима Љубише Маленице. Било је говора о 17-годишњој историји Википедије, а приказан је кратки филм о овом сајту.

Љубиша Маленица

Након предавања Маленице, учесници скупа свечано су обиљежили Дан Википедије. Уприличена је коктел забава, а присутни су имали прилику за дружење, те размјену идеја и искустава.

Други дан Wikimedia Start RS 2018 је посвећен  Конференцији Викимедијине заједнице РС. Говорило се о настанку и дјеловању Википедије, о њеним политикама и смјерницама, као и њеним сестринским пројектима.

Миладин Андрић

Представљен је и рад Викимедијине заједнице РС, врсте и значај њених образовних, ГЛАМ и фото-пројеката.

Бојана Подгорица

Било је ријечи о сарадњи портала Срби у Босни и Херцеговини и Викимедијине заједнице РС.

Данијел Михић

На конференцији су учесницима представљене слободне лиценце и њихов значај.

Јелена Сарић

На скупу Wikimedia Start RS 2018, који је трајао два дана, учествовало је 50 људи из Источног Сарајева, Бања Луке, Приједора, Бијељине, Пала, Вишеграда, Гацка, Чајнича, као из Шапца из Србије.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.