Ноћ музеја: Отворена изложба побједничких фотографија „Трагом душе” у Музеју Старе Херцеговине

У Музеју Старе Херцеговине у Фочи, у суботу је у оквиру културне манифестације Ноћ музеја, отворена изложба побједничких фотографија фото-конкурса „Трагом душе” Викимедијине заједнице Републике Српске.

На изложби је представљено 40 побједничких фотографија природних и непокретних културно-историјских добара Републике Српске, фото-конкурса
„Трагом душе“ из 2017. и 2018. године.

Представљени су и QR кодови којима је обиљежена стална поставка музеја у Фочи, који су настали током сарадње ове културне институције и Викимедијине заједнице Републике Српске. Гости су путем једноставног скенирања QR кодова могли да прочитају и науче више о споменицима којима је ова изложба посвећена. Овај вид излагања представља један од пројектних модела ГЛАМ програма Викимедије у свијету и код нас.

Вики ГЛАМ иницијатива представља подршку културним институцијама: галеријама, библиотекама, архивима и музејима кроз различите пројекте и пројектне моделе. Сама ријеч је акроним настао од енглеских ријечи: Galleries, Libraries, Archives и Museums. Поред наведених институција, обухваћене су и остале институције као што су позоришта, зоолошки вртови, ботаничке баште, јавни емитери и слично.

Изложбу побједничких фотографија „Трагом душе” у Музеју Старе Херцеговине, посјетиоци ће моћи да погледају наредне три седмице.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.