Почело такмичење „Упознај Српску”

Викимедијина заједница Републике Српске у периоду од 20. новембра до 20. децембра организује такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику које носи назив „Упознај Српску”.

Такмичење је тематски одређено и усмјерено ка стварању садржаја везаних за Републику Српску на Википедији, једном од највећих и најпосjећенијих сајтова данашњице. Основни циљ овог пројекта је повећање броја квалитетних чланака на Википедији о Републици Српској.

Такмичење је отворено за сваког регистрованог корисника. Да би настали чланци узели учеће у такмичењу, потребно је да буду написани у складу са Википедијиним правилима и смjерницама, енциклопедијским стилом и правилима самог такмичења. Садржај створен током такмичења ће се наћи пред стручним жиријем који ће оцјенити чланке. Три такмичара са највише бодова биће награђени вриједним наградама, и то: 

  1. мјесто — лаптоп;
  2. мјесто — таблет;
  3. мјесто — паметни телефон.

У оквиру пројектних активности биће одржан један уређивачки маратон и једна фото-тура. 

Овогодишњи пројекат Упознај Српску подржан је од стране сљедећих локалниих институција и организација:

  • ЈУ ОШ „Вук Караџић” Вишеград
  • Градска галерија Вишеград — Фото-клуб Вишеград
  • Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета” – ОО Вишеград
  • Савјет младих Рогатица
  • Портал Срби у БиХ
  • Удружење грађана Култура култури, Бања Лука.

Упоредо са реализацијом пројектних активности у Републици Српској, међународни партнери –  Викимедија Русије, Донска група Викимедијанаца из Русије, Викимедија Левант, Викимедијина корисничка група Грчка и ГЛАМ Македонија (Викимедијина корисничка група) ће у својим земљама организовати активности посвећене Републици Српској. На тај начин ће се садржаји везани за Републику Српску наћи на руској, грчкој, македонској и арапској Википедији.

Пројекат се реализује у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, a под покровитељством Задужбине Викимедија (Wikimedia Foundation).

Додатне информације:

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.