Проглашени побједници такмичења Упознај Српску 2018

У периоду од 15. новембра до 15. децембра на Википедији је, у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске реализовано такмичење у писању чланака о Републици Српској.

Учешће у такмичењу „Упознај Српску 2018” је узело 13 уредника. Укупно је написано и допуњено 219 чланка — 190 на српској, 17 на грчкој и 12 на арапској Википедији.

Стучни жири је избодовао написане такмичарске чланке и прогласио побједнике овогодишњег такмичења. Прво мјесто заузео је корисник DrMako, друго Soundwaweserb, док је треће мјесто припало уреднику под корисничким именом MarinaSimic.

Побједницима ће у најскоријем року бити уручене вриједне робне награде: прво мјесто – лаптоп, друго мјесто – таблет, треће мјесто – паметни телефон.

Поред такмичења на Википедији, у оквиру пројекта Упознај Српску 2018 одржане су двије пратеће активности — уређивачки маратон у ЈУ СШЦ „Иво Андрић” Вишеград и фото-тура реализована у сарадњи са Фото-клубом Вишеград — такође на територији општине Вишеград.

Захваљујући овом пројекту трајно је сачуван дио Републике Српске и презентован на једном од највећих глобалних сајтова данашњице – Википедији.

Пројекат је подржан од стране локалних и међународних партнера:

Финансијски покровитељ пројекта је Задужбина Викимедије (енгл. “Wikimedia Foundation Inc”).

Види још:

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.