Такмичење у писању чланака на Википедији – Упознај Српску!

wikipedia-foto-wikipedia-1439297062-717949

Викимедијина Заједница Републике Српске у периоду од 18. јула до 8. августа организује такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику које носи назив – Упознај Српску!

Такмичење је тематски одређено и усмјерено ка креирању садржаја везаних за Републику Српску на једном од највећих и најпосjећенијих сајтова данашњице – Википедији.

На интернету постоји веома мало садржаја о Републици Српској. Према прелиминарним истраживањима, на српској Википедији постоји мање од 7.000 чланака у којима су обрађени садржаји који се тичу Републике Српске. Основни циљ овог пројекта је повећање броја квалитетних чланака на Википедији о Републици Српској.

Такмичење је отворено за сваког регистрованог корисника. Да би настали чланци узели учеће у такмичењу, потребно је да буду написани у складу са Википедијиним правилима и смjерницама, енциклопедијским стилом. Креирани садржаји ће се наћи пред стручним жиријем који ће оцјенити чланке.

Три такмичара са највише бодова биће награђени робним наградама, и то:

  1. награда — лаптоп;
  2. награда — таблет;
  3. награда — енциклопедија „Илустрована историја Срба”.

Више информација о такмичењу можете пронаћи на званичној страници такмичења: Википедија:Упознај Српску!

У оквиру пројектних активности биће одржан један уређивачки маратон у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево као и једна фото-тура.

Пројекат се реализује у организацији Викимедијине Заједнице Републике Српске, a под покровитељством Задужбине Викимедија (Wikimedia Foundation).

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.