Трагом душе 2016: Соколац

Викимедијина заједница Републике Српске у периоду од 30. до 31. јула одржала је дводневне активности у Сокоцу у оквиру пројекта Трагом душе 2016.

Picture14Као што је раније наглашено циљ такмичења јесте визуализација природних љепота, као и доказ о културним добрима којa су нам остављена у насљеђе. Поред фотографија за које кажу да говоре више од хиљаду ријечи, у оквиру пројекта смо се одлучили и да се и писана ријеч о нашим добрима слије у свјетску ризницу знања.

Sokolac kolazАктивности фото-туре и уређивачког маратона одржане су у сарадњи са Установом за културу „Перо Косорић“ Соколац као и са Општином Соколац. Велики број младих ентузијаста из Сокоца, дочекало нас је са нестрпљењем да са нама, па и са цијелим свијетом подјеле дух њиховог краја, приче временима  која су исписала  славну историју,  и коначно природу, планинску, окупану сунцем којем стреми у својим висинама.

Првог дана одржан је Уређивачки маратон у информатичком кабинету Високе школе за услужни бизнис у Сокоцу, а другог дана Викимедијина заједница Републике Српске кренула је у походе освајања објективом, природе, непресушног извора љепоте као и споменика који сведоче о култури народа из којих су никли.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.