Уређивачка радионица у ОШ „Вук Караџић“, Вишеград

Цртеж ученика ОШ „Вук Караџић“ из Вишеграда

Вики школарац у Републици Српској представља дио образовног програма Заједнице Викимедије Републике Српске који је намијењен ученицима основних и средњих школа. Циљ пројекта је унапређивање наставног процеса кроз коришћење Вики платформе и увођење нових, савремених технологија у наставу.

Заједница Викимедије Републике Српске у сарадњи са Основном школом „Вук Караџић“ из Вишеграда 10. марта организује једнодневну уређивачку радионицу усмјерену ка писању чланака на Википедији на српском језику. Радионица је тематски оријентисана и усмјерена на одабир садржаја који су у корелацији са садржајима различитих наставних предмета. Учесници радионице су ученици старијих разреда Основне школе „Вук Караџић“.

У мају 2015. године је реализована прва радионица која је носила назив Вики школарац у Републици Српској 2015. Ученици су написали 19 чланака у којима су се бавили различитим областима: умјетношћу, географијом, историјом и књижевношћу. Избор тема је био интересантан и показао да је спектар интересовања ученика овог узрасног доба заиста широк.

Такође, ученици су на оригиналан начин представили своје виђење Википедије илустрацијама:

                 

Више о радионици на Википедији: Вики школарац у Републици Српској 2016.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.