Успјешно реализована уређивачка радионица са студентима Филозофског факултета у Палама

У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у Палама, јуче је одржана уређивачка радионица, под називом „Како уређивати Википедију?“.

На радионици је учествовало десетак студентата који похађају новинарство, руски и српски језик и књижевност, као и математику и рачунарство на факултету у Палама.

Уређивачку радионицу је отворио, члан Викимедијине заједнице РС и асистент на одсјеку новинарство на Филозофском факултету Вук Вучетић.

Након Вучетића, студентима се обратила координатор пројеката Викимедијине заједнице РС Бојана Подгорица, која је говорила о настанку и раду Википедије.

За практични дио, писање и уређивање чланака био је задужен предавач Љубиша Маленица, који је за вријеме свог излагања, студентима предложио теме о којима могу писати.

Послије излагања Маленице, учесници су почели са радом, писањем својих првих чланака на Википедији.

Владала је радна атмосфера током цијеле радионице, а студенти су били активни, те су показали изузетну сналажљивост у писању и уређивању текстова на Википедији.

Ова радионица представљала је пројектну активност Викимедијиног образовног програма у РС, а њен циљ је обука студената за рад на Википедији.

Образовни програм Викимедијине заједнице Републике Српске је намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи (школе, факултети, институти) и за циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају. Поред тога, основу образовног програма Викимедијине Заједнице Републике Српске чини идеја о унапређивању и осавремењавању наставног процеса посредством Викимедијиних пројеката.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.