Википедија на српском језику по четврти пут побједник глобалне кампање #1lib1ref

Википедија на српском језику је и ове године, по четврти пут остварила побједу у глобалној кампањи уређивања референци #1lib1ref – један библиотекар, једна референца која се одржава сваке године у сусрет рођендану Википедије!

У периоду од 15. јануара до 5. фебруара 28 уредника Википедије на српском језику додало је 11.984 референце и дали свој допринос слободном знању и повећању поузданости и провјерљивости чланака.

Кампања уређивања референци се организује од 2016. године, како би се повећала поузданост и провјерљивост чланака на Википедији која је један од првих резултата при претрази за информацијама! У кампањи поред библиотекара право учешћа имају и сви уредници Википедије, а овогодишњи најбољи уредник је Николина Шепић, а још троје уредника се пласирало у 10 најбољих у овогодишњој кампањи.
У десет најбољих уредника Википедије на српском језику је и библиотекарка Матичне библиотеке Источно Сарајево, Маријана Петронић.

Викимедијина заједница Републике Српске, заједно са Викимедијом Србије и Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић“ у кампањи уређивања референци учествује пету годину за редом, а од ове године Викимедија Србије је глобални координатор кампање.

У сусрет Кампањи уређивања референци, Викимедијина заједница Републике Српске је у децембру одржала Семинар за библиотекаре, гдје су се упознали са основама рада на Википедији, али и са #1lib1ref кампањом.
Свим учесницима из Републике Српске ће бити додијељене захвалнице за учешће, а троје најбољих ће бити награђено и новчаним боном!

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.