Завршено фото-такмичење Трагом душе 2019

Данас је званично затворено фотографско такмичење Трагом душе 2019 које је по пети пут организовано у Републици Српској ове године.

Званични лого пројекта.

У периоду од 1. августа до 30. септембра, преко 50 учесника је послало 2047 фотографија заштићених природних и културних добара која се налазе на територији Републике Српске. Овим су се фотографије насљеђа Републике Српске придружиле концепту слободног знања.

У току мјесеца октобра стручни жири, састављен од релевантних стручњака из области фотографије и архитектуре ће одабрати 20 најљепших фотографија. Фотографије ће бити представљене на свечаној изложби која ће се одржати у Бањалуци, 26. октобра текуће године. Такође, том приликом ће бити проглашене побједничке фотографије, а ауторима додјељене новчане награде. Укупан наградни фонд износи 2.400,00 КМ.

Википедија - лого.
Википедија – лого.

У оквиру пројектних активности реализоване су три фото-туре у општинама Билећа, Фоча и Добој. Поред тога, 10. октобра ће у Вишеграду, у сарадњи са ЈУ Средњошколским центром Иво Андрић, бити одржан уређивачки маратон у оквиру ког ће бити креирани чланци на Википедији о заштићеним добрима Републике Српске, који ће бити употпуњени пристиглим фотографијама.

Пројекат је релизован под покровитељством Задужбине Викимедије (Wikimedia Foundation), а у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске. 

Подршку пројекту су пружили: Туристичка организација Републике Српске, Туристичка организација општине Фоча, Туристичка организација општине Билећа, Туристичка организација града Добоја, Фото кино клуб Требиње, СПКД Просвјета (Вишеград), Удружење грађана Култура култури и портал Срби у БиХ.

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.