Завршено такмичење „Упознај Српску“

Данас је званично завршен такмичарски дио пројекта Упознај Српску 2017 који се по други пут споводи на српској Википедији у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске.

У периоду од 13. новембра до 13. децембра на Википедији на српском језику се одвијало такмичење у писању чланака о Републици Српској. Основни циљ наведеног такмичења је био повећање броја квалитетних чланака на Википедији о Републици Српској.

У току такмичења, написана су 223 чланка од стране 15 учесника. У наредном  периоду, жири састављен од искусних уредника Википедије ће прегледати и избодовати креиране садржаје. Три такмичара са највећим бројем бодова биће награђени вриједним наградама, и то:

1. награда — лаптоп;
2. награда — таблет;
3. награда — енциклопедија.

Побједници такмичења ће бити проглашени 25. децембра текуће године.

Поред такмичења, у склопу пројектних активности, одржана је једна уређивачка радионица у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево. Такође, у плану је реализација једне фото-туре у Бијељини.

Пројекат се релизује под покровитељством Задужбине Викимедије (Wikimedia Foundation), а у организацији Викимедијине Заједнице Републике Српске. 

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.