Еду Вики: Одржан семинар на Филозофском факултету

У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске на Филозофском факултету у Палама одржан је семинар у оквиру којег је организована и уређивачка радионица „Како уређивати садржаје на Википедији?“ на којој је учестововало 20 полазника.

Присутни су имали прилику да се упознају са основним принципима и начинима писања текстова за једну од најпопуларнијих интернет енциклопедија – Википедију. Осим тога учесници су током радионице ажурирали постојеће и написали нове текстове за Википедију, те научили како се постављају фотографије на Викимедијину оставу. Такође, учесници су се упознали са Викимедијиним образовним програмом и могућностима унапријеђења образовног рада посредством Викимедијиних пројеката (Википедија, Викикњиге, Викиријечник, Викимедијина остава).

 

Викимедијин образовни програм је намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи (школе, факултети, институти). За циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају.

 

 

Радионица је организована у сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, а под покровитељством Задужбине Викимедије.

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.