Еду Вики: Семинар на Филозофском факултету у Палама

Викимедијина заједница Републике Српске ће у суботу 14. маја са почетком у 10:30 часова на Филозофском факултету у Палама одржати једнодневни семинар намијењен професорима и наставницима у оквиру ког ће бити организована и уређивачка радионица на тему „Како уређивати садржаје на Википедији? “

Циљ радионице је упознати све учеснике са основним принципима и начиним писања текстова за највећу онлајн енциклопедију на свијету – Википедију.  

Неке од теме о којима ће бити ријечи током радионице су како објавити фотографију на Википедији, да ли је могуће написати текст о себи на овој енциклопедији, ко све може уређивати садржаје и која су то правила којих се требају придржавати сви Википедијанци. 

Осим тога, учесници ће бити упознати са Викимедијиним образовним програмом и могућностима унапријеђења образовног рада посредством Викимедијиних пројеката (Википедија, Викикњиге, Викиријечник, Викимедијина остава).

Викимедијин образовни програм је намијењен свим образовно-научним институцијама у земљи (школе, факултети, институти). За циљ има ширење слободног и свима доступног знања, као и подизање свијести о његовом значају. 

Поред тога, основу образовног програма Викимедијине заједнице Републике Српске чини идеја о унапређивању и осавремењавању наставног процеса посредством Викимедијиних пројеката.

Сви заинтересовани се могу пријавити на радионицу до петка 13. маја на мејл:

Такође, учесници су дужни да, уколико немају, креирају свој налог на Википедији прије почетка радионице.

Семинар се организује у сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, а под покровитељством Задужбине Викимедије. Дио је глобалног Викимедијиног образовног програма.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.