Фото-експедиција и уређивачка радионица у Рогатици

Викимедијина Заједница Републике Српске је у сарадњи са Туристичком организацијом Рогатице реализовала дводневне активности у Рогатици са циљем промоције културне баштине коју ова општина посједује.

Активности су биле усмјерене ка креирању садржаја на Викимедијиним пројектима – Википедији и Викимедијиној остави. У оквиру радионица учесници су прошли двије обуке – упозавање са основама уређивања Википедије и радом на Викимедијиној остави.

Првог дана је реализована фото-експедиција у оквиру које су прикупљене фотографије Рогатице и њене околине. Том приликом прикупљено је више од 500 фотографија.

Другог дана одржана је уређивачка радионица у оквиру које су се учесници упознали са основама уређивања Википедије и радом на Викимедијиној остави. Радионица је била тематски усмјерена ка креирању садржаја који се тичу Рогатице и њене околине.

Такође, одржано је предавање представника Викимедијине Заједнице Републике Српске о пројектима Викимедије у оквиру ког су учесници упознати са визијом и мисијом Викимедијиног покрета.

Активности су реализоване у сарадњи са Туристичком организацијом Рогатице, Општином Рогатица и Народном библиотеком Рогатица.

Фотографије догађаја наВикимедијиној остави:

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.