Проглашени побjедници такмичења Упознај Српску!

Flag-map_of_Republika_Srpska.svgУ периоду од 18. јула до 8. августа на Википедији, у организацији Викимедијине Заједнице Републике Српске реализовано је такмичење у писању чланака о темама везаним за Републику Српску.

Са 275 написаних чланака и преко 200 прикупљених фотографија љепота Републике Српске, такмичење је превазишло сва очекивања и оборило рекорд у категорији сличних такмичења.

Од 8. до 14. августа стучни жири је избодовао написане чланке и прогласио побједнике такмичења. Прво мјесто заузео је Војислав Живковић, друго Марко Марјановић, док је треће мјесто припало Милану Радуловићу.

Побједницима ће у најскоријем року бити уручене вриједне робне награде: прво мјесто – лаптоп, друго мјесто – таблет, треће мјесто – Илустрована Историја Срба, Владимира Ћоровића.

Приликом обавјештавања учесника о исходу такмичења, Викимедијина Заједница Републике Српске је наишла на један хуман гест који вриједи поменути. Корисник који је зазузео треће мјесто се одрекао награде и у допису изразио жељу да Илустрована историја Срба буде поклоњена Основној школи Петар Петровић Његош из Источног Сарајева. Надамо се да ће се ученици ове школе обрадовати поклону.

Захваљујући овом пројекту трајно је сачуван дио Републике Српске и презентован на једном од највећих глобалних сајтова данашњице – Википедији. Поред такмичења, у оквиру пројекта Упознај Српску одржан је уређивачки маратон у Матичној библиотеци Источно Сарајево и фото-тура која је обухватила сљедеће градове: Источно Сарајево, Пале и Рогатицу.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.