Реализована фото-експедиција у Рудом

Дана 12. 05. 2024. године реализована је четврта по реду Вики фото – експедиција у Рудом. У оквиру овог јединственог пројекта Викимедијине заједнице Републике Српске,  који има за циљ откривање и документовање мање познатих религијских објеката путем квалитетних фотографија, обухваћена је и пета општина.

Овај догађај је дио ширег Вики пројекта, који се истиче у својој мисији да прошири доступност информација о културном и вјерском насљеђу путем слободно доступне интернет енциклопедије — Википедије.

Циљ Вики фото-експедиције је да се прикупе квалитетне фотографије религијских објеката који нису широко заступљени на интернету. Ова иницијатива помаже у оснаживању локалних заједница, промовише културну разноликост и доприноси глобалном разумијевању различитих вјерских традиција и пракси.

Овом фото – експедицијом учесници су дали допринос ширењу глобалне базе података о вјерским објектима, омогућавајући приступ информацијама које су раније биле недоступне или недовољно представљене.

Вики фото – ескпедиција доприноси промоцији различитих вјерских објеката као и њиховој бољој видљивости на интернету и омогућава упознавање кроз калитетне фотографије са њиховим како спољашњим тако и унутрашњим изгледном.

Пројекат наставља своју мисију ширења знања и културе путем слободно доступних ресурса на интернету, нудећи платформу за сарадњу и размјену информација широм свијета.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.