Рогатичке љепоте на Википедији

У оквиру пројекта Трагом душе 2017 у Рогатици су реализоване дводневне активности Викимедијине заједнице Републике Српске посвећене природном и културно-историјском насљеђу Републике Српске.

Првог дана љубитељи фотографије и волонтери – Википедијанци су имали прилику да обиђу неколико атрактивних локација на територији општине Рогатица – пећине Бањ Стијену и Говјештицу, као и некрополу стећака Борак. Том приликом су направљене фотографије изузетне енциклопедијске вриједности. Исте ће узети учешће у фото-конкурсу Трагом душе 2017, након чега ће употпунити чланке на Википедији.

Другог дана је реализована прва међународна уређивачка радионица, тематски усмјерена ка креирању садржаја на Википедији о природним и непокретним културно-историјским добрима Републике Српске.

У активност су се укључили волонтери Викимедијиних корисничких група Мароко и ГЛАМ Македонија, као и Викимедија Украјине. Одабрано је 40 репрезентативних чланака заштићених добара Републике Српске који ће се наћи на Википедијама на македонском, украјинском и арапском језику. За потребе наше радионице, представници наведених група су снимили видео који можете погледати овде.

 

Захваљујући изузетној организованости локалних партнера и сарадника активности су успјешно спроведене. Поред тога, постигнут је договор о наредној сарадњи у области Викимедијиног образовног програма.

Галерија:

 

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.