Уређивачки маратон у Источном Сарајеву – Упознај Српску!

wikipedia-foto-wikipedia-1439297062-717949Викимедијина заједница Републике Српске је у сарадњи са Матичном библиотеком Источно Сарајево 29. јула 2016. организовала маратон у писању чланака везаних уз Републику Српску.

Сам догађај представља један од елемената пројекта под називом „Упознај Српску“ којем је основни циљ повећање бројa чланака на Википедији на српском језику који се директно односе на Републику Српску.

Маратону, који је одржан од 09:00 до 15:00 часова, присуствовало је једанаест учесника који су у току предвиђеног времена написали  деветнаест нових чланака те се упознали са основама рада, настанака и обраде чланака на Википедији.


Поред своје улоге у пројекту „Упознај Српску“, овај маратон је представљао производ даље сарадње између Матичне библиотеке Источно Сарајево и Викимедијине заједнице Републике Српске у области ГЛАМ пројеката. Сам маратон, али и цјелокупан пројекат је финансијски и савјетодавно подржан од стране Викимедијине фондације.

Матична библиотека Источно Сарајево је учеснике опскрбила са значајном количином литературе везане уз тему у оквиру које је свако могао пронаћи нешто интересантно. Представници Викимедијине заједнице Републике Српске и Матичне библиотеке Источно Сарајево су изразили своје задовољство досадашњом сарадњом те изразили жељу за њеним наставком и новим заједничким пројектима.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.