Вики амбасадор у Републици Српској – Музеј Старе Херцеговине у Фочи добија QR-педија кодове

У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, у петак и суботу у Музеју Старе Херцеговине у Фочи, одржане су дводневне активности – уређивачке радионице Вики амбасадор у Републици Српској.

Циљ радионице је да запослени из фочанског музеја, прођу обуку за рад на Викимедијиним пројектима – Википедији, Википедијиној остави, QR-педији.

Један од циљева пројекта Вики амбасадор у РС, јесте и повећање броја чланака везаних за Стару Херцеговина на Википедији на српском и на енглеском језику, као и креирање и постављање QR кодова на сталну поставку Музеја Старе Херцеговине.

Ове радионице представљају пројектну активности Викимедијине заједнице РС, која се спроводи у оквиру пројекта Вики амбасадор у РС, а уједно су и дио Викимедијиног ГЛАМ програма у РС.

У оквиру Викимедијиног ГЛАМ програма широм свијета, кроз различите пројектне моделе, остварена је сарадња са неким од најпознатијих културних институција, као што су: Дјечији музеј у Индијанаполису, Музеј уметности у Делаверу, Британски музеј, Музеј Пабла Пикаса, Израелски музеј, Бруклински музеј, Дворац Версај и многи други.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.