Вики жене у Републици Српској

У организацији Викимедијине заједнице Републике Српске ће у периоду од 24. до 26.
маја 2019. године бити реализован пројекат Вики жене у Републици Српској 2019. Пројектне активности — четири уређивачке радионице, уређивачки маратон и фото-тура ће бити реализоване на територији Требиња и Рогатице, у сарадњи са локалним партнерима.

Пројекат је дио глобалног Викимедијиног покрета Вики воли жене (Wiki Loves Women) у оквиру ког се спроводе различите активности везане за превазилажење родног јаза широм свијета.

Учеснице ће се током 4 уређивачке радионице упознати са Викимедијиним пројектима, проћи бесплатну обуку за рад у Вики окружењу и по завршетку обуке учествовати у уређивачком маратону у оквиру ког ће се такмичити за вриједне награде. Планирана је и једна фото-тура у Рогатици, током које ће поред природних и културно-историјских добара бити фотографисане и посредством Викимедијиних пројеката свијету представљене традиционалне народне ношње овог подручја. Пројектне активности ће бити реализоване у Народној библиотеци Требиње и у Средњошколском центру „27. јануар” у Рогатици.

Наставак овог пројекта у Републици Српској ће женама, женским организацијама и удружењима из Републике Српске отворити бројне могућности за повезивање и успостављање сарадње са сличним удружењима и организацијама из других земаља, под окриљем глобалног Викимедијиног програма Вики воли жене.

Све заинтересоване представнице љепшег пола се за учешће у активностима могу пријавити путем мејла info@wikimedia.rs.ba. Број мјеста је ограничен.

Званични партнери на пројекту:
Народна библиотека Требиње, ЈУ Народна библиотека „Др Љубо Михић” Љубиње, ЈУ Средњошколски центар „27. јануар” Рогатица, Општина Рогатица, Удружење жена „Сноп” Гучево, Шумско газдинство „Сјемећ” Рогатица, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Вишеград, Удружење жена обољелих и лијечених од карцинома дојкe „Аска“, Вишеград, Градска галерија Вишеград — Фото-клуб Вишеград, Удружење пословних жена 16 Вишеград.

Финансијски покровитељ:
● Задужбина Викимедије (енгл. “Wikimedia Foundation Inc”).

Званична страница пројекта:
Вики жене у Републици Српској 2019.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.