И ове године велико међународно такмичење – ЦЕЕ прољеће!

Викимедијина Заједница Републике Српске у сарадњи са Викимедијом Србије организује наградно такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака о земљама средње и источне Европе на Википедији на српском језику под симболичним називом ЦЕЕ прољеће. Такмичење ће почети 21. марта (почетком прољећа)  и трајаће до 31. маја.

ЦЕЕ прољеће је међународно такмичење у писању и уређивању чланака, које је настало као резултат заједничког рада волонтера на ЦЕЕ окупљању у Кијеву 2014. године. Осим што обогаћује садржај на Википедији, такмичења за циљ има побољшање сарадње између различитих језичких верзија Википедије, као и огранака и заједница Задужбине Викимедија. Уредници из овог региона моћи ће да сазнају више, али и да повећају покривеност релевантних тема о земаљама средње и источне Европе. У Републици Српској се ово такмичење одржава други пут заредом, док се на Википедији на српском језику одржава по трећи пут.

У такмичењу могу учествовати сви регистровани корисници Википедије. Потребно је да се пријаве и направе евиденцију чланака на страници такмичења на Википедији. Такмичари имају слободу у избору тема о којима ће писати, све док су теме повезане са средњом и источном Европом. Сви чланци треба да буду написани у складу са правилима и смјерницама Википедије, што између осталог подразумијева коришћење енциклопедијског стила писања и навођење извора.

Жири чине искусни уредници Википедији који ће између осталог оцjењивати структуру, садржај, релевантне референце, али и вики-синтаксу. За освојена прва три мјеста уредници ће добити таблет, екстерни хард диск и блутут звучник, док ће утjешне награде бити књига и екстерна батерија.

Пријаве су отворене током цијелог такмичења!

 

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.