Изложба фотографија „Трагом душе“ у Требињу

У Културном центру Требиње, у суботу 26. августа, са почетком у 20 часова, биће одржана изложба фотографија „Трагом душе“.

katalog naslovnaИзложба ће бити одржана у оквиру овогодишњих Требињских дана фотографије, а све у склопу Требињског културног љета.

На изложби ће бити представљено 40 побједничких фотографија (природних и непокретних културних добара Републике Српске), фото-конкурса „Трагом душе“ из 2015. и 2016. године.

У изложбену поставку ће бити укључени енциклопедијски чланци о добрима која су представљена на фотографијама. Гости ће путем једноставног скенирања QR кодова моћи да прочитају и науче више о споменицима којима је ова изложба посвећена. Овај вид излагања представља један од пројектних модела ГЛАМ програма Викимедије у свијету и код нас.

Вики ГЛАМ иницијатива представља подршку културним институцијама: галеријама, библиотекама, архивима и музејима кроз различите пројекте и пројектне моделе. Сама ријеч је акроним настао од енглеских ријечи: Galleries, Libraries, Archives и Museums. Поред наведених институција, обухваћене су и остале институције као што су позоришта, зоолошки вртови, ботаничке баште, јавни емитери и слично.

Види још:

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.