Ноћ музеја 2021: Изложба фотографија „Трагом душе“ у Музеју Старе Херцеговине у Фочи

У Фочи ће, у уторак, 18. маја 2021. године, са почетком од 19 часова, у Музеју Старе Херцеговине бити представљена изложба фотографија „Трагом душе“. Изложба ће бити одржана у оквиру овогодишње манифестације „Ноћ музеја“.

На изложби ће бити представљено 20 побједничких фотографија заштићених природних и непокретних културно-историјских добара Републике Српске, фото-конкурса „Трагом душе“ из 2019. године.

У изложбену поставку ће бити укључени енциклопедијски чланци о добрима која су представљена на фотографијама. Гости ће путем једноставног скенирања QR кодова моћи да прочитају и науче више о споменицима којима је ова изложба посвећена. Овај вид излагања представља један од пројектних модела ГЛАМ програма Викимедије у свијету и код нас.

Вики ГЛАМ иницијатива представља подршку културним институцијама: галеријама, библиотекама, архивима и музејима кроз различите пројекте и пројектне моделе. Сама ријеч је акроним настао од енглеских ријечи: GalleriesLibrariesArchives и Museums. Поред наведених институција, обухваћене су и остале институције као што су позоришта, зоолошки вртови, ботаничке баште, јавни емитери и слично.

 

Напомена: Догађај ће бити организован у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације:

Будимо одговорни!

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.