Одржана Викимедијина годишња конференција у Берлину

У Берлину је у периоду од  31. марта до 2. априла одржана Викимедијина годишња, међународна конференција којој су присуствовали представници Викимедијиних организација из цијелог свијета. 

То је годишњи састанак свих Викимедијиних организација (Викимедијиних поглаваља, тематских организација, корисничких група и Викимедијине Фондације) као и других одбора, који се организује ради расправе о будућности Викимедијиног покрета, у смислу сарадње, структуралног и организационог развоја. Домаћин ове конференције је била Викимедија Њемачке у сарадњи са Викимедијином Фондацијом.

По други пут Република Српска је имала своје представнике на овој конференцији. Конференција је била фокусирана на стратегију развоја међународног Викимедијиног покрета до 2030. године, у чему је и Викимедијина Заједница Републике Српске узела учешће. Такође, представиљен је рад Викимедијине Заједнице Републике Српске из области ГЛАМ програма и пројекти који су до сада реализовали у сарадњи са ГЛАМ институцијама. Један дио целогупног догађаја је био посвећен обуци чланова за рад са новим онлајн алатима.

 

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.