Почело такмичење Упознај Српску

Викимедијина заједница Републике Српске у периоду од 15. новембра до 15. децембра организује такмичење у писању чланака на Википедији на српском језику које носи симболични назив „Упознај Српску”.

Такмичење је тематски одређено и усмјерено ка стварању садржаја везаних за Републику Српску на Википедији, једном од највећих и најпосjећенијих сајтова данашњице.

Основни циљ овог пројекта је повећање броја квалитетних чланака на Википедији о Републици Српској.

Такмичење је отворено за сваког регистрованог корисника. Да би настали чланци узели учеће у такмичењу, потребно је да буду написани у складу са Википедијиним правилима и смjерницама, енциклопедијским стилом и правилима самог такмичења. Садржај створен током такмичења ће се наћи пред стручним жиријем који ће оцјенити чланке. Три такмичара са највише бодова биће награђени вриједним наградама, и то:

  1. мјесто — лаптоп;
  2. мјесто — таблет;
  3. мјесто — паметни телефон.

У оквиру пројектних активности биће одржан један уређивачки маратон и једна фото-тура. Овогодишње пратеће пројектне активности ће бити релизоване у Вишеграду, у сарадњи са локалним партнерима: ЈУ СШЦ „Иво Андрић” Вишеград,

Фото-клубом Вишеград, Српским просвјетним и културним друштвом „Просвјета” – ОО Вишеград. Поред партнера из Вишеграда, пројекат је подржан од стране уредника веб-сајта  Срби у БиХ — кроз епохе и судбине из Бања Луке.

Упоредо са реализацијом пројектних активности у Републици Српској, међународни партнери – Викимедија  Левант и Викимедијина корисничка група Грчка ће организовати уређивачке радионице посвећене Републици Српској у својим земљама. Том приликом ће се креирати садржаји везани за Републику Српску на Википедији на грчком и на арапском језику. Прва радионица ће бити одржана на Хашемит Универзитету (The Hashemite University), у граду Зарка (Zarqa) – Јордан.

Пројекат се реализује у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, a под покровитељством Задужбине Викимедија (Wikimedia Foundation).

Додатне информације:

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.