Проглашени побједници ЦЕЕ Прољећа 2021

Такмичење на Википедији у писању чланака о земљама Средње и Источне Европе завршено је 31. маја, а након оцјењивања трочланог жирија, проглашена су и три најбоља такмичара. Ове године уредници  Википедије на српском језику су додали су 399 чланака о различитим темама које се тичу ових земања, са скоро 12 милиона бајтова доприноса. Прво мјесто овогодишњег такмичења освојио је корисник Intermedichbo, друго мјесто заузела је Николина Шепић, док је Strickerin такмичење завршио као трећепласирани.

ЦЕЕ Прољеће је међународно такмичење у писању и допуњавању чланака како о земљама Средње и Источне Европе, тако и о свим темама из ових земаља – историји, географији, глуми, музици, књижевности, спорту, кухињи и сл које се одржава од 2014. године. Четврто по реду такмичење на Википедији на српском језику  ове године је одржано у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске и Викимедије Србије у периоду од 21. марта до 31. маја.  Право учешћа имали су сви регистровани корисници Википедије, поштујући сва правила и смјернице писања на Википедији. Трочлани жири састављен од искусних уредника – MarinaSimic, Tekiii и Jeeleeenaaa оцјењивао је написане чланке оцјенама од 0 до 5, а збир оцјена множен је бројем унесених бајтова за коначан број поена.  Десет уредника који су се одазвали такмичењу додали су  387 нових и 12 допуњених чланака са 11.881.187 унесених бајтова. 

За троје најбољих обезбијеђени су ваучери за куповину технике, а посебне награде у виду ваучера за куповину књига Викимедија Србије додијелила је корисницима Љиљани Сундаћ и Марку Станојевићу за посебан допринос.

Честитамо побједницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и чланицама жирија које и овог пута нису имале лак задатак! За наредна такмичења пратите страну на Википедији.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.