Учествовали смо на осмој Викилајв конференцији

Протеклог викенда у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП), у Београду одржана је осма по реду Викилајв конференција на којој су учешће узели и представници Викимедијине заједнице Републике Српске.

 

 

 

 

 

 

Викилајв је локална конференција Википедијанаца и Викимедијанаца из Србије током које се обрађују разне теме у вези са слободним знањем, Викимедијиним пројектима, као и актуелним кампањама и иницијативама које за циљ имају већу доступност слободног садржаја на интеренту и већу укљученост волонтера у Викимедијин покрет.

Викимедијину заједницу на овој конференцији представљале су Тијана Јоксимовић и Мирјана Петковић које су имале прилику да чују искуства и резултате рада других уредника, техничким новинама на Википедији. У оквиру блока о техничким новинама, одржата је обука о коришћењу Вики података којој су присуствовали и Викимедијанци Српске.

 

 

Мношто интересантних тема, прича, нових људи, али и оних добро познатих уредника обиљежили су и овај Викилајв.

Мирјана Петковић је присутнима редставила ГЛАМ програм наше заједнице, уз осврт на све урађено у протеклим годинама.

Оно на шта смо јако поносни је, што смо у претходном периоду активности ГЛАМ програма реализовали са различитим институцијама у 12 општина и градова, укључујући 5 регионалних центара чиме смо успјели да децентрализујемо свој рад.

Овом приликом изражамо честитке Викимедији Србије на сјајној организацији и овог Викилајва и наравно – Видимо се идуће године!

Фотографије са овогодишњег Викилајва можете пронаћи на Викимедијиној остави у категорији WikiLive2024.

Коментари

Нема коментара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sidebar
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.